Back to top
Αποφαση ΔΣ Αδελφοτητας Γαρδικιου για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευης
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2015 στις 10:00πμ

Ο εορτασμός της Αγ. Παρασκευής 26 Ιουλίου με το πανήγυρι Σάββατο βράδυ 25/07 στο χωριό μας θα γίνει!

Σε αυτό το χωριό στα χώματα της Μουργκανας στα σύνορα στα δύσβατα μονοπάτια των Ελλήνων Θεσπρωτών ακριτών το καθιερωμένο Πανήγυρι και ο εορτασμός της Αγ. Παρασκευής 26 Ιουλίου θα γίνει.!!

Το ΔΣ συγκλείστηκε εκτάκτως από τον Προέδρο με κύριο θέμα την απόφαση του ΔΣ για την διοργάνωση του παραδοσιακού εορτασμού της Αγ. Παρασκευής 26 Ιουλίου και καθιερωμένου πανηγυριού των χωριανών και αποδήμων συγχωριανών μας.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη στην διατήρηση και συνέχιση της παράδοσης μας στα έθιμα και στην ετήσια σημαντική συνάντηση μας παρόλο την οικονομική δυσπραγία και τις κλειστές τράπεζες, στο χωριό μας εκεί στην αγκαλιά της Μουργκανας μας!
Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες για όλους μας όμως η ηθική και πατριωτική υποχρέωση στον τόπο μας στις αξίες μας στην Ιστορία μας στους προγονούς μας δεν πρέπει και δεν θα μπορέσει να καμφθεί από κρίσεις οικονομικές και Capital controls.

Tο λιβάνι από την λειτουργεία της Αγ, Παρασκευής θα μοσχοβολήσει στις ράχες της Μουργκανας, τα σπίτια θα ανοίξουν οι χωριανοί θα αγκαλιαστούν, ο πλάτανος της πλατείας θα στολιστεί οι ήχοι του κλαρίνου και των τραγουδιών της Θεσπρωτιας θα ακουστούν.

Όλοι οι Γαρδικιωτες αποδημητικά πουλιά οι περισσότεροι από οπού και αν βρίσκονται έχουν πάντα στην ψυχή τους την επιστροφή στο χωριό σε αυτή την συνάντηση στα καλοκαιρινά πανηγύρια μας! Άνθρωποι απλοί αγνοί που δεν αφήνουν με κάθε τρόπο αυτό το ακριτικό χωριό να παραδοθεί στην αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Η Αδελφότητα Γαρδικιου Φιλιατων οι Ακρίτες απόδημοι Αθηναίοι οι Χωριανοί οι Φίλοι του χωριού από όλη την Ήπειρο από όλη την Θεσπρωτία όλη η Μουργκανα το Σάββατο 25/07 το Βραδύ παραμονή της Αγ, Παρασκευής θα γιορτάσει την πιστή στις αξίες μας και παραδόσεις μας.

Η λειτουργία στην Παναγιά (Ζωοδόχο πηγή) που είχε οριστεί για τις 25 Ιουλίου το πρωί, αναβάλετε.

Σχολιάστε

You must be logged in to post a comment.