Back to top
Γενιά ΗΛΙΑ ΛΑΠΠΑ

Β. ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΗΛΙΑ ΛΑΠΠΑ

Ο Ηλία Λάππας παντρεύτηκε την Ασήμω Κολέλη από την Γλούστα   και απέκτησαν  την Μηλιά (Β1), τον Σταύρο (Β2), την Θεοδώρα (Β3),  την Κωστάντω  (Β4), την Γεωργίτσα (Β5) και την Δημητρούλα (Β6).

Β.1. Η Μηλιά παντρεύτηκε τον Μήτρο Καραπάνο και απέκτησαν έξη  παιδιά, τον Ανδρέα, τον Αιδώνη,  την Σταματία,  την Χαρίκλεια την  Σταυρούλα και την  Τάσω.

Β.1.1. Ο Ανδρέας πήρε την Τούλα Νάσου (Αθανασοπούλου)  και έκανα μία  κόρη και δύο γυιούς. (Βλέπε Καραπαναίους).

Β.1.2. Ο Αιδώνης παντρεύτηκε την Μανθούλα Λάππα κόρη του Ανδρέα και της  Αυγένως  Λάππα και απέκτησαν τον Γρηγόρη, Δημήτρη και Θωμά. (Έχομε γραψει στο σόι του Αιδώνη (Γιώτη Λάππα).

Β.1.3. Η Σταματία πήρε τον Σπύρο Έξαρχο από τα Βορτόπια

Β.1.4. Η Χαρίκλεια πήρε τον Χαρίση Έξαρχο από τα Βορτόπια.

Β.1.5. Η Σταυρούλα πήρε τον Παναγιώτη Μάνη (Σέχη).

Β.1.6. Η Αναστασία πήρε άντρα από το Καστρί Ηγουμενίτσας.

Β.2. Το άλλο παιδί του Ηλία Λάππα ο Σταύρος  παντρεύτηκε κόρη του Θύμιο Τόλη από τα Βορτόπια. Και απόκτησαν ένα παιδί τον Δημήτρη (Μήτση)  Λάππα.  Ο Σταύρος πέθανε νωρίς και η γυναίκα με το παιδί έμειναν στον πεθερό της Ηλία.  Εκεί που βόσκαγε τα γίδια στην Βελούνα γνωρίστηκε και παντρεύτηκε τον επίσης χήρο Βασίλη Ρίζο (δεύτερος γάμος) όπου απέκτησαν τον Γιώτη Ρίζο που αργότερα παντρεύτηκε και έμεινε στου Λύκου. Δυστηχώς και αυτή πέθανε νωρίς  με το Παναγιώτη μικρό όταν  ο  Βασίλη Ρίζος είχε μεταναστεύσει πρoσωρινά στην Αμερική

Β.2.1. Ο Μήτση Λάππας που μεγάλωσε με τον παπού του Ηλία παντρεύτηκε  την  Μαρίνα του Μαιδώνη (αδελφή του Βαγγέλη-Ηλια) και απέκτησαν  την Ευθαλία, την Στάμω τον  Σταύρο και άλλα δύο παιδιά που πέθαναν  μικρά.  Δυστηχώς και ο Σταύρος πέθανε νέος στα 19 του χρόνια το 1949 από φυματίωση σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Β.2.2. Η Ευθαλία κόρη του Μήτση και της Μαρίνας παντρεύτηκε τον Τασούλα  Μπλέτσα στο χωριό  και απέκτησαν τρία παιδιά, την Τούλα, τον  Σωτήρη και την Σταυρούλα.  Η Τούλα πήρε τον Τάκη Πολύζο και απέκτησαν την Μαρία και τον  Βαγγέλη που είναι Αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού.  Η Μαρία   επίσης πήρε Αξιωματούχο του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Σωτήρης πήρε την Μαρία Πατσούρα από το Τρίκαλα της οποίας η μάνα είναι κόρη του  Σωτήρη Λιόντου από Γλούστα.
Η Σταυρούλα πήρε το Γιώργο Πλιάτσικα από το Αγρίνιο.

Β.2.3.  Η Δεύτερη κόρη η Στάμω παντρεύτηκε τον Σωτήρη Καραπάνο  και  απέκτησαν δύο παιδιά την Βάσω και τον Νίκο. Δυστηχώς ο Νίκος μας έφυγε νωρίς ύστερα από αναίτια και στυγερή δολοφονία την δεκαετία του 1990 και αφού είχε ήδη αποκτήσει τρία παιδιά.  Η Βάσω παντρεύτηκε στο Ηράκλειο Αττικής και πήρε τον Κώστα Πολύζο  από την Γλούστα και έχουν αποκτήσει τρείς κόρες, την Αιμιλία, την Σταματία και την Μαρίνα.

Β.2.4. Πεθένοντας η Μαρίνα ο Μήτση Λάππας ξαναπαντρεύτηκα με την  Αυγένω Βενέτη (αδελφή του παπά Θανάση) και απέκτησαν 6 αγόρια, τους Σωτήρη, Ηλία, Σπύρο, Βάγια (πέθανε νήπιο) Θωμά  (πεθανε λίγο  μετά τον γάμο του) και τον  Σταύρο.

Β.2.5. Ο Σωτήρης  παντρεύτηκα την Στέλλα Παπαδάκη από το Ρέθυμνο και  απεκτησαν  τον  Δημήτρη  σήμερα Αξιωματούχο του Πυροσβεστικού  Σώματος  και   την  Ευγενία.

Β.2.6. Ο Ηλίας παντρεύτηκε την  Ελευθερία Μουρλά από το Παρθένι  Αρκαδίας   και απέκτησε δύο κόρες  την Ευγενία και την  Γεωργία και  οι δύο με Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία.  Δυστηχώς ο Ηλίας  πέθανε το 2008.

Β.2.7. Ο Σπύρος παντρεύτηκε την Κατερίνα Γιαννέτα από το Βασιλικό Πωγωνίου  και απέκτησαν δύο αγόρια, τον Δημήτρη και τον  Αυγουστίνο.  Τα δύο παιδιά είναι επαγγελματίες με αγορά κρεάτων στην Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειον Αττικής.

Β.2.8. Ο μικρότερος Σταύρος παραμένει ελεύθερος.

Β.3. Η Τρίτη κόρη του Πάπου-Ηλία παντρεύτηκε τον Γιάννη Μαννη (Ζήκο) και απέκτησε ένα γυιό τον Λεωνίδα  (βλέπε σόι Μαναίων).

Β.4. Η τέταρτη κόρη του Πάπου-Ηλία η Κωστάντω παντρεύτηκε τον Σταύρο Ρίζο  και απέκτησε τον Χρήστο, την Ευδοξία, τον Πέτρο και τον Παντελή  (βλέπε σόι Ριζαίων).

Β.5. Το πέμπτο παιδί  η Γεωργίτσα παντρεύτηκε Πέλεχα από την Γλούστα

Β.6.  Το έκτο και τελευταίο παιδί  η Δημητρούλα  η θρυλική Φίλαθλος του Ολυμπιακού  (Βάβω Σπύραινα) παντρεύτηκε τον Σπύρο Τσιμπούκη από το Γαρδίκι και απέκτησε τον Ζήκο.