Back to top
Γενιά ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΗ

Η ιστορία της γενιάς αυτής αρχίζει για εμάς περί το 1870 με τον Σταύρο Μάνη  που παντρεύτηκε πρώτα την Τσαμάτω Εξάρχου από τα Βορτόπια και έκαναν τον Λάμπρο (Μ1), τον Βαγγλέλη (Μ2), την Δημητρούλα (Μ3), τον Τέλη (Μ4) και τον Λευτέρη (Μ5).  Κατόπιν ο Σταύρος πήρε σε δεύτερο γάμο  την Γιαννούλα Ρίζου (τελευταίο παιδί του Σταύρο Ριζο-Κώτση) από το Γαρδίκι. και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.  Τα δύο πρώτα χάθηκαν μικρά την Τασία (Μ6)  και την Αλεξάντρα (Μ7).

Μ.1. Ο Λάμπρο Μάνης πήρε την Αγγελική Κολιού από του Λύκου και πήγε σώγαμπρος εκεί. Απέκτησαν τον Νίκο (Λ1), τον Σταύρο (Λ2), τον Ηρακλή (Λ3), τον Γιώργο (Λ4), και το Γιάννη (Λ5).

Λ.1. Ο Νικόλας πήρε την Αθανασία….. από του Λύκου και έκαναν τον Γιώργο και την Αγγελική. Ο Γιώργος είναι παντρεμένος και έχει ένα αγόρι και ένα κορίτσι.και η Αγγελική πήρε τον Νίκο από το Κουρεμάδι

Λ.2. Ο Σταύρος του Λάμπρου πήρε την Τζένη μαρέτση από Τσαρακλιμάνι και έκαναν τον Βασίλη και τον Χαράλαμπο και δύο παντρεμένοι με δύο παιδιά ο καθένας.

Λ.3. Ο Ηρακλής πήρε την Ελένη Τσεκούρα από του Λύκου και έκαναν τον Χαράλαμπο και τον Θεολόγη. Ο Χαράλαμπος είναι παντρεμένος και ο Θεολόγης ελεύθερος.

Λ.4. Ο Γιώργος πήρε την Νίτσα….. από τον Βόλο και έκαναν τον Λάμπρο και την Αγγελική παντρεμένοι και οι δύο με δύο παιδιά ο καθένας.

Λ.5. Ο Γιάννης πήρε την …… και έκαναν την Ειρήνη που είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.

Μ.2. Το Δεύτερο παιδί του Σταύρο Μάνη ο Βαγγέλης (ο αλοισμόνητος πρόεδρος του κράτους) πήρε την Βασίλω του Κίτσο Κώτση και έκαναν τον Σταύρο (Β1), τον Μιχάλη (Β2), την Ματούλα (Β3), τον Πέτρο (Β4) και τον Παύλο (Β5).

Β.1. Ο Σταύρος πήρε την Γιώτα από τον Αγγελώνα και απέκτησαν δύο κόρες την Γεωργία και την Βασιλική γιατρίνες και ελεύθερες.

Β.2. Ο Μιχάλης πήρε την Ολυμπία του Γιάννη και της Πανάγιως Καραπάνου και έκαναν τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη. Ο Δημήτρης χάθηκε νέος από αυτοκινητικό δυστύχημα και ο Βαγγλελης είναι ελεύθερος.

Β.3. Η Ματούλα πήρε το Θεόδωρο Αγγελή από το Μαλούνι και απέκτησαν τον Λευτέρη και την Ελεάνα ελεύθεροι και οι δύο.

Β.4. Ο Πέτρος πήρε την Μαρία Νταλαμπίρα από την Βασιλική Τρικάλων  και απέκτησαν την Βασιλική, τον Χρήστο και την Ζωή.

Β.5. Ο Παύλος πήρε την Αθηνά Αποστολάτου και απέκτησαν τον Βαγγέλη.

Μ.3. Το τρίτο παιδί του Σταύρο μάνη η Δημητρούλα πήρε τον Σωτήρη Πάντο από τα Βορτόπια και απέκτησαν τον Κώστα, την Σταματία και την Ευγενία.

Μ.4. Το Τέταρτο παιδί ο Τέλης (Αριστοτέλης) πήρε την Σταθω (κόρη του Μήτρο Πάντου από τα Βορτόπια)  και απέκτησαν τον Δονάτο (Τ1), την Βασίλω (Τ2), τον Δημήτρη (Τ3), την Τζένη(Τ4), την Κασιανή (Τ5) και την Ναυσικά (Τ6).

Τ.1. Ο Δονάτος δυστηχώς πέθανε από ατύχημα ενώ βοσκούσε τα Γίδια στο χωριό σε νεαρή ηλικία.

Τ.2. Η Βασίλω μετανάστευσε στην Γερμανία και εκεί παντρεύτηκε τον Δημήτρη Νάστο από το Ξέχωρο και έκαναν τον Ηλία και τον Τέλη.

Ο Ηλία γιατρός  το επάγγελμα πήρε την Seniou  Τουρκικής καταγωγής και απέκτησαν τον Ιάσωνα και την  Suerine.

O Τέλης΄(γιατρός και αυτός)  πήρε την Γερμανίδα Violla  και απέκτησαν την Αιμιλία-Ζωή.

Τ.3. Το τρίτο παιδί του Τέλη και της Στάθως δυστυχ΄χως χάθηκε και αυτό από ατύχημα ενώ εργαζόταν σε οικοδομή στην Αθήνα.

Τ.4. Η Τζένη πήρε τον Βαγγέλη Κοντίνο από το Κακλιτζί Φαρσάλων και απέκτησαν τον Θανάση και τον Δημήτρη.

Ο Θανάσης πήρε την Μαρίση ….. και απέκτησαν την Ραφαέλα. Ο Θανάσης είναι ελεύθερος.

Τ.5. Η Κασιανή  πήρε τον Ηλία Μάλλιο από το Γαρδίκι και απέκτησαν το Κώστα και την Δέσποινα.
Ο Κώστας ανώτατο στέλεχος της  Microsoft  του  Bill Geits  στην Αμερική πήρε την Αμερικανίδα Κρίστι και έκαναν την Αλεξάνδρα και την Κασιανή.
Η Δέσποινα είναι ελεύθερη.

Τ.6. Το τελευταίο παιδί του Τέλη και της Στάθως η Ναυσικά πήρε τον Θείδωρο Τομαράκη από την Ζάκυνθο και έκαναν την Σταυρούλα.

Η Σταυρούλα πήρε τον συμφοιτητή της Benjamin Frie (εγγλέζο) και απέκτησαν την Ινκα, τον Τέο, την Μελίνα και την Ορίλια..

Μ.5. Το τελευταίο παιδι του Σταυρο Μάνη με την Τσαμάτω Εξάρχου ο Λευτέρης  πήρε την Βασιλική Αρβανιτάκη από τον Βόλο όπυ είχε εγκαταστθεί σαν γανωτζής  και απέκτησαν τον Σταυρο (Ε1), τον Γιάννη(Ε2) και την Θάλεια (Ε3).

Ε.1. Ο Σταύρος (γιατρός) πήρε την Μαρία… από την Θεσσαλονίκη και απέκτησαν την Βίκη καιτην Νανά.

Ε.2. Ο Γιαννης (Φαρμακοποιός) πήρε την Βάσω από τον Βόλο και απέκτησαν τον Λευτέρη και τον Θεόδωρο.

Ε.3. Η Θάλεια πήρε τον Γιάννη Παπαντωνίου και έκαναν την Ευδοξία και τον Ηλία.

Μ.6. Η Τασία κόρη του Σταύρου Μάνη και της Γιανούλας του Σταύρου Κώτση-Ρίζου πήρε τον Βασίλη Χαλούνη από την Λίστα αλλά δυστυχώς απέθανε στην πρώτη της  γέννα.

Μ.7. Η Αλεξάνδρα πήρε τον Σωτήρη Μαιδώνη και απέκτησε έξη παιδιά. Τα  δύο πρώτα απέθαναν νήπια, την Σταυρούλα (Α1), τον Βαγγέλη (Α2), τον  Θεοφάνη (Α3) και την Αναστασία.(Α4).

Α1. Η Σταυρούλα πήρε τον Γιώργο Τζάνο του Αιδώνη από την Γλούστα  και απέκτησαν δύο παιδιά το Δονάτο και την Ευγενία. Ο Δονάτος πήρε την Helen Pascov από την Ουκρανία και έχουν τον  Γιώργο και την Σταυρούλα. Η Ευγενία πήρε τον Δρόσο Δρόσο από την Φωκίδα και έχουν την Μαρία, την Σταυρούλα και τον Ανδρέα.

Α.2. Ο Βαγγέλης πήρε την Σοφία Αμπατζίδου από την Πλατανιά Δράμας και  απέκτησαν την Αλεξάνδρα και την Καλιόπη.

Α.3. Ο Θεοφάνης  πήρε την Ελισάβετ…… από την Αθήνα και έχουν μία  κόρη την Φλώρα.

Α.4. Η τελευταία κόρη της Αλεξάνδρας και του Σωτήρη Μαιδώνη η Αναστασία πήρε τον Χαρίση Λάππα (του Βασίλη) και έκαναν το Βασίλη και τον Σωτήρη.  Ο Βασίλης είναι ελεύθερος ενώ ο Σωτήρης πήρε την Γαρουφαλιά ….. από το Μεσσολόγγι

Αυτή είναι η γενιά από τον Σταύρο Μάνη.

Ο Σταύρος Μάνης είχε άλλα πέντε αδέλφια τον Θόδωρα, τον Κίτσο, την Αυγένω, την Σταματία  και την Χρυσούλα.