Back to top
Γενιά ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δ. Ο Δημήτριος Κωνσταντίνου (Μήτρο Ρίζος πήρε την Δήμητρα  Λιόντου από την Γλούστα  και έκαναν  τον Κώστα (Δ1), την Βασίλω (Δ2), τον Θωμά (Δ3),  την  Ευγενία (Δ4), τον Ρίζο (Δ5), τον Βαγγέλη (Δ6) και την Καλιόπη (Δ7).

Δ.1. Ο πρώτος γυιός Κωνσταντίνος  Κωνσταντίνου πήρε αρχικά την  Σταυρούλα…. από τα Βορτόπια και απέκτησαν τον Σπύρο.

Δ.1.1. Ο Σπύρος πήρε την ………. Και απέκτησαν τον Κώστα και  Σταυρούλα. Η Σταυρούλα πήρε τον ……. Γυφτόπουλο και      απέκτησαν  …….. Ο Κώστας παραμένει ελεύθερος.

Δ.1.2. Μετά τον θάνατο της Σταυρούλας ο Κώστα-Ρίζος πήρε την Χάρη  Τζεβελέκου από τις Καρυές Μεγαλόπολης και απέκτησαν τον Δημήτρη.   Ο Δημήτρης πήρε ……….. και απέκτησεαν ……

Δ.2. Το δεύτερο παιδί του Μήτρο Ρίζου η Βασίλω πήρε τον Σωτήρη  Κόσσυβα από την Γλούστα και έκαναν τον Ηλία, την Γιαννούλα, την Σπυριδούλα και τον Σταύρο.

Δ.2.1. Ο Ηλίας πήρε την Αλεξάνδρα Δήμου από τα Βορτόπια και  απέκτησαν τον Σωτήρη, την Βίκυ και τον Πέτρο  όλα  παντρεμένα.
Δ.2.2. Η Γιαννούλα πήρε τον ……… και απέκτησαν τον Σωτήρη και τον  Μιχάλη.

Δ.2.3. Η Σπυριδούλα παντρεύτηκα τον   από το Ναύπλιο και έχουν  δύο παιδιά και διαμένουν εκεί.

Δ.2.4. Ο Σταύρος πήρε την ………

Δ.3. Το τρίτο παιδί του Μήτρο Ρίζου ο Θωμάς πήρε την Αρετή Λιόντου  από την Κωστάνα και έκαναν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον  Γιώργο και την Σταυρούλα. Όταν πέθανε η Αρετή ο Θωμάς πήρε την Τασία Στράτη από το Κοκκινολιθάρι και απέκτησαν την Αγγελική.

Δ.3.1.   Ο Δημήτρης πήρε την …………….. και απέκτησαν…….

Δ.3.2.   Ο Γιώργος ο καθηγητής πήρε την …….. αλλά δεν απέκτησαν  παιδιά. Ο Γιώργος πέθανε νέος στο Παλαιό Φάληρο που ζούσε.

Δ.3.3. Η Σταυρούλα πήρε τον Ανδρέα Κινδή από τα Τρόπαια Αρκαδίας  και μετανάστεψαν στο Βελγικό Κογκό. Απέκτησαν τρία αγόρια, τον Γιώργο, τον Θωμά και τον Αντώνη. Επέστρεψαν στην πατρίδα  και ζουν στο Χολαργό. Ο Γιώργος έχει παντρευτεί την Δήμητρα Καλογρέα από την Σάμο και έχει αποκτήσει δύο αγόρια. Το τελευταίο κορίτσι του Θωμά Ρίζου με την Τασία είναι η   Αγγελική που πήρε τον ………… Βασιλόπουλο και έκαναν δύο παιδιά………

Δ.4. Το τέταρτο παιδί του Μήτρο Ρίζου  η Αυγένω πήρε τον Βασίλη Μαιδώνη και απέκτησαν τον Λευτέρη, την Ελένη, την Θεοδώρα, την Ματούλα και την Αγγελική.

Δ.4.1. Ο Λευτέρης πήρε την Μαρία Βόντη από το Χρυσό Σερρών και  έκαναν τον Βασίλη και Αλέξανδρο και οι δύο οινομολόγοι. Η Ελένη πήρε τον Χαράλαμπο Μπάγκα από την Μυτιλήνη και έκαναν τρείς κόρες.
Η Θεοδώρα πήρε τον Παναγιώτη Μέτσο από το Πελόπιον Ηλείας και έχουν μία κόρη και ένα γιό.
Η Ματούλα πήρε τον Ελευθέριο Τσιμπούκη από το χωριο και απέκτησαν μία κόρη και ένα γιό (Βλέπε γένος  Τσιμπούκη)
Η Αγγελική πήρε τον Δημήτρη Γιαβάρα από την Λαμία  και έκαναν την Δέσποινα, τον Χρήστο και τον Χάρη.  Δυστηχώς ο Χάρης χάθηκε νεότατος από αυτοκινιτιστικό ατύχημα.

Δ.5. Το πέμτο παιδί του Μήτρο-Ρίζου ο Ρίζος πήρε την Ευανθία από την Τσεροβίτσα  και απέκτησαν τον Δημήτρη και τον Γιώργο

Δ.5.1. Ο Δημήτρης πήρε την ……..
Ο Γιώργος πήρε την…..

Δ.6. Το έκτο παιδί του Μήτρο-Ρίζου ο Βαγγέλης πήρε την Βάσω  Μπουρδούκη από την Κωστάνα και έκαναν τον Τάσο και την  Ελένη.

Δ.6.1. Ο Τάσος μετανάστευσε στην Αμερική και παντρεύτηκε την …    με Κερκυραική καταγωγή και απέκτησαν ένα γυιό και μία κόρη.  Ζουν ακόμη στην Αμερική.
Η Ελένη πήρε τον ………. Παπανδρέου από ……. Και έκαναν ένα γυιό και μία κόρη.

Δ.7. Το έβδομο και τελευταίο παιδί του Μήτρο-Ρίζου η Καλιόπη πήρε  τον Ζήκο Τσιμπούκη (του Σπύρου) και έκαναν τον Σπύρο και την  Δημητρούλα. (Βλέπε Τσιμπούκη)