Back to top
Γενιά ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ρ.1. Ο Χρήστος Κωνσταντίνου πήρε την Φωτεινή Κάτσιου  και   απέκτηασαν τον Σταύρο (Χ1), την Μανθούλα (Χ2), την Κωνσταντίνα  (Χ3), τον Βαγγέλη (Χ4), την Βασίλω (Χ5)  και τον Σπύρο (Χ6). Ο Χρήστος δεν γνωρίζω πότε πέθανε ενώ ο βάβω-Χρήσταινα  πέθανε αιωνόβια στο Γαρδίκι την δεκαετία του 1980.

Χ.1. Ο Σταύρος (Ρίζος) Κωνσταντίνου πήρε την Κωνστάντω του Ηλία  Λάππα και απέκτησαν τον Χρήστο, την Ευδοκία, τον Πέτρο και τον Παντελή.

Χ.1.1. Ο πρώτος τους γυιός Χρήστος πήρε την Ελένη Αθανασοπούλου του  Νάσου  και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τον Θανάση, την Ντίνα, τον  Σταύρο, και τον Πέτρο.  Ο  Χρήστος είχε πάει στην Αμερική μαζί και  τα παιδιά  τώρα τα παιδιά του γύρισαν πίσω. Ο Θανάσης  πήρε την Βασιλική Κολιοπάνου από την Άρτα και  έχουν δύο παιδιά την Φωτεινή και τον Χρήστο που σπουδάζουν. Η Ντίνα πήρε τον Παναγιώτη .Σκεύη από το Γηρομέρι και έχουν τον  Γιώργο και τον Χρήστο. Ο Σταύρος πήρε την Δήμητρα Ντόνου από το Ξέχωρο και έχουν την  Χριστίνα, την Ελένη και τον Γιώργο, όλα σπουδάζουν εδώ στην Ελλάδα.
Ο Πέτρος παραμένει ελεύθερος.

Χ.1.2. Το δεύτερο παιδί του Σταύρου (Ρίζου) η Ευδοκία επιστρατεύτηκε  βιαίως από τους αντάρτες κατά τον εμφύλιο και πέρασε από την  στρατιωτική τους εκπαίδευση κατόπιν, πολεμώντας εναντίον των   κυβερνητικών στρατευμάτων.  Στην μάχη της Πλόκιστας   (μεταξύ Καμίτσανης και Πόβλας) σκοτώθηκε.  Δυστηχώς αυτά ήταν  τα αποτελέσματα της ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Χ.1.3. Το τρίτο παιδί ο Πέτρος  ξενιτεύτηκε στην Αμερική περί το 1960  πήρε την Μαγδαληνή…..  και εφυγε στην Αμερική και εγκαταστάθηκε στο Ιthaka της Νέας Υόρκης όπου παραμένει ακόμη.  Απέκτησαν τον Παναγιώτη που ζει στην Ελλάδα.

Χ.1.4. Ο τελευταίος γυιός του Σταύρου Ρίζου ο Παντeλής  πήρε την Μηλιά Φωτίου του Γιώρη Κοτσιφώτου και απέκτησε δύο κόρες την Ευδοκία  και την …….

Χ.2. Το δεύτερο παιδί  του Χρήστου και της Φωτεινής  η Μανθούλα  πήρε  τον Σωτήρη Μάνη  και μετακόμισαν στην Καλαμπάκα όπου  απέκτησαν την Χρυσούλα, τον Παναγιώτη που απέθανε μικρός,την Τασία και τον Παναγιώτη. Τους απογόνους θα τους δούμε στους  Μαναίους.

Χ.3. Το τρίτο παιδί  η Κωνσταντίνα πήρε τον Θωμά Έξαρχο από τα   Βορτόπια και απόκτησαν την Σταυρούλα, την Βασίλω, την Δήμητρα  τον Λουκά και την Σωτηρία. Ο Λουκάς ξενητεύτηκε στην Βοστώνη και πήρε γυναίκα από τους  Τσαμπουραίους της Κοσόλιανης (Αετόπετρας) έκαναν τρία αγόρια και ζούν εκεί.

Χ.4. Το τέταρτο παιδί ο Βαγγέλη Ρίζος (Πίτσικας) πήρε την Φωτεινή  Ράλλη από τα Βορτόπια και έκαναν το Χρήστο, την Πάτρα και την  Λαμπρινή.  Ο Χρήστος μετανάστευσε νέος στο Βέλγιο όπου παντρεύτηκε την  Ελληνίδα ………  και απέκτησαν τον Βαγγέλη……..Η Πάτρα πήρε τον Παναγιώτη Παύλου από τα Γιάννενα και απέκτησαν δύο παιδιά και η Λαμπρινή πήρε τον Σωτήρη Βήττο  Δικαστικό Επιμελητή από τον Παραπόταμο και απέκτησαν ένα γυιό  και μία κόρη.  Σήμερα η Λαμπρινή και ο Σωτήρης κατοικούν στο  Μαυρούδι συνταξιούχοι πλέον, η κόρη κοντά τους με την οικογένειά της και ο γιός τους παντρεμένος στην Θεσαλονίκη.

Χ.5. Το πέμπτο παιδί η Βασίλω πήρε τον Γιώτη Δήμο από τα Βορτόπια  και μετακόμισαν στην Βρυσέλα.

Χ.6. Το έκτο και τελευταίο παιδί του  ο Σπύρος πήρε την Σοφία κόρη του Γιώρη Μάνη και έκαναν τον Σωτήρη, τον Αντώνη και την Φρειδερίκη.

Χ.6.1. Ο Σωτήρης πήρε την Χρυσούλα Τσάνου από την Γλούστα και   απέκτησαν την Ντίνα. Σωτηρης και Χρυσούλα εργάστηκαν σκληρά,  ξενητεύτηκαν και επέτηχαν σαν επαγγελματίες αρτοποιοί αλλά  δυστυχώς ο Σωτήρης ύστερα από καρδιακό επεισόδιο το 1998  απέθανε. Η Ντίνα αρχικά έκανε ένα αγόρι και ένα κορίτσι με τον Σωτήρη Μπούρμπο από τα Γιάννενα και κατόπιν πήρε τον ……… και απέκτησαν ………………………..

Χ.6.2. Ο δεύτερος γυιός του Σπύρου και της Σοφίας ο Αντώνης είναι  υπάλληλος στο  Εθνικό τυπογραφείο και παραμένει ελεύθερος

Χ.6.3.  Το τρίτο παιδί η Φρειδερίκη πήρε τον Παναγιώτη Καραγιάννη από  την Κάτω Μουσουνίτσα και έχουν δύο κόρες και ένα γυιό.

Αυτοί είναι απόγονοι του Χρήστου και της Φωτεινής (Ρίζου) Κωνσταντίνου.
Πάμε τώρα στο δεύτερο παιδί του Ρίζο Κώτση τον Δημήτριο Κωνσταντίνου (Μήτρο Ρίζο).