Back to top
Γενιά ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΠΟΓΟΝΟΙ  ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΖΟ-ΚΩΤΣΗ  ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΡΙΖΟΥ)

Ρ.3. Ο Βασίλη-Ρίζος αρχικά παντρεύτηκε κόρη από το σόι Τσεκούρα   από του Λύκου και έκαναν τον Ανδρέα(Β1) και την Ελένη (Β2)    Κατόπιν  πήρε κόρη του Θύμιο Τόλη από τα Βορτόπια (μάνα του  Μήτση Λάππα) και έκαναν τον Παναγιώτη  (Β3), Μετά τον Θάνατο της  δεύτερης γυναίκας του πήρε την Αναστασία Νίκου από του Λια  και  έκαναν τον Ρίζο (Β4), την Όλγα (Β5), τον Χρήστο (Β6) και τον Βασίλη(Β7).

 Β.1. Το πρώτο παιδί ο Ανδρέας που κράτησε το επίθετο Ρίζος πηρε την  Βαγγελίτσα Ράπτη από του Λύκου και απέκτησαν τον Μιχάλη.  Ο Μιχάλης πήρε την Γαρουφαλιά Μαρέτση από το Τσαρακλιμάνι και  έκαναν τον Λευτέρη και τον Θανάση.
Ο Λευτέρης πήρε …..
Ο Θανάσης πήρε……
Μιχάλης και παιδιά μένουν στην Ανθούπολη και στο Τσαρακλιμάνι.

Β.2. Το δεύτερο παιδί η Ελένη πήρε τον τον Θεόδωρο (Σολή) Μαιδώνη  και έκαναν την Ευαγγελία.  Δυστηχώς η Ευαγγελία πέθανε το 1942  από έλειψη γιατρού  πολύ  μικρή ενώ ο Θόδωρος λίγο αργότερα  βρήκε τραγικό θάνατο από τσιμπήματα σφηκών.

Β.3. Το τρίτο παιδί του Βασίλη-Ρίζου ο Παναγιώτης  πήρε την Ερασμία  Ράφτη από του Λύκου, έμεινε εκεί  και έκαναν τον Νίκο, τον  Μιλτιάδη, την Ασημίνα, τον Θανάση, την Κατερίνα, την Βάσω και  τον Ξενοφώντα.  Όλοι διατηρούν το επίθετο Ρίζος.

Β.3.1. Ο Νίκος αφού έγινε χειριστής σκαπτικών μηχανημάτων ξενητεύτηκε  το 1953 στην μακρυνή Βραζιλία (στην εσωχώρα) στην Πολιτεία του  Capao Bonito όπου πήρε Βραζιλιάνα καθηγήτρια και έκαναν δύο  αγόρια και μία κόρη. Επισκέυθηκε τους δικούς του στην Αθήνα και του Λύκου το 2007 μετα από 54 χρόνια.. Εκεί είχε μία πολύ καλή σταδιοδρομία και χαίρει της εκτίμησης των συνδημοτών του ως ο  Γκρέκο.

Β.3.2. Ο Μιλτιάδης πήρε την Ερασμία ………..  από …..     και έχουν την Ασημίνα και την Ντίνα.

Β.3.3. Ασημίνα δυστηχώς πέθανε 20 ετων περίπου μετά από βαρειά ασθένεια (εχινόκοκκους).

Β.3.4. Ο Θανάσης πήρε την Ελένη………  και έκαναν τον Παναγιώτη και   τον …….

Β.3.5. Η Κατερίνα πήρε τον Σπύρο Λέκκα από την Πρέβεζα και έκαναν  τρεις κόρες.  Η Μία είναι Δικαστικός στον Πειραιά.

Β.3.6. Το έκτο παιδί του Γιώτη η Βάσω πήρε τον Γιάννη   και   έκαναν δύο κόρες και ένα γυιό.

Β.3.7. Το τελευταίο παιδί του Γιώτη ο Φώντας  πήρε την ………………..

Β.4. Το τέταρτο παιδί του Βασίλη Ρίζου  και πρώτο με την Αναστασία  Νίκου, ο Ρίζος πήρε την Φωτεινή Δήμου από τα Βορτόπια και  έκαναν τον Βασίλη και την Βαγγελίτσα.

Β.4.1. Ο Βασίλης πήρε την Θεοδώρα…….. από ……. Και απέκτησαν δύο  παιδια την Φωτεινή και τον Αποστόλη.

Β.4.2. Η Βαγγελίτσα πήρε τον Παναγιώτη Πετανίτη και έκαναν τον  Γιάννη και την Ροζαλίνα.

Β.5. Το πέμπτο παιδί του Βασίλη Ρίζου η Όλγα πήρε τον Σπύρο  Καραπάνο και έκαναν τον Βασίλη και τον Βαγγέλη.

Β.5.1. Ο Βασίλης πήρε την Χριστίνα Φωτίου και έκαναν τον Σπύρο και  τον Κώστα.  Ο Κώστας πήρε την Έφη Νικολοπούλου από την  Παλούμπα Αρκαδίας και ο Σπύρος είναι ελεύθερος.

Β.5.2. Ο Βαγγέλης πήρε την Ασημίνα  Σωτηριάδου από το Αιτωλικό και   έκαναν τον Σπύρο, την Όλγα και την Νεκταρία.

Β.6.  Το έκτο παιδί του Βασίλη Ρίζου ο Χρήστος πήρε την Ζωή Τζεβελέκου από τις Καρυές Μεγαλούπολης και έκαναν την Τασία  και τον Ανδρέα.

Β.6.1. Η Τασία πήρε τον Άκη……….. και έκαναν τον Στέλιο και τον  Χρήστο.

Β.6.3. Ο Ανδρέας πήρε την Νόνικα……. και έκαναν την Ζήνα και τον  Κωνσταντίνο.  Ο Ανδρέας είναι σήμερα Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ.

Β.7. Το τελευταίο παιδί του Βασίλη Ρίζου ο Βασίλης (σημειωτέον ότι  γεννήθηκε λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του γι’ αυτό και ονομάσθηκε Βασίλης) πήρε την Γαρουφαλιά Αλεξίου (κόρη του Παπά Γκούβαλη) από τα Βορτόπια και έκαναν τον Αργύρη και τον Χρήστο.

Β.7.1. Ο Αργύρης πήρε την Αθανασία…….. από την Κουτσοχέρα Ηλείας  και έχουν τον Βασίλη και την  Λία και διαμένουν στην Αμερική.

Β.7.2. Ο Χρήστος πήρε την  Μαρία…………από τη Νάξο και έχουν την  Ελεάνα και   τον Βασίλη.